Over de uitgeverij

Oprichter en uitgever

Uitgeverij Xanten is een kleine zelfstandige uitgeverij. Oprichter en uitgever Suzanne Paskamp (1960), was in het verleden als vertaler betrokken bij AIDA (Association Internationale de Défense des Artistes). Begin jaren negentig volgde zij de vakopleiding Uitgeverij. Na omzwervingen in de werelden van productie & logistiek, justitiële jeugdzorg en communicatie is Suzanne sinds april 2011 actief in het boekenvak.

Visie

Uitgeverij Xanten wil als kleine onafhankelijke uitgeverij groot worden in het uitbrengen van kwaliteitsboeken die uitblinken qua inhoud en vorm.

Missie

Door literaire en informatieve boeken uit te geven over maatschappelijk relevante onderwerpen voor een breed publiek, willen wij een bijdrage leveren aan een positieve cultuurverandering die leidt tot een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt.

Milieu

De boeken worden gemaakt van duurzaam geproduceerd materiaal met productiemethoden die het milieu zo min mogelijk belasten.

Vereniging van Zelfstandige Uitgevers

Uitgeverij Xanten is aangesloten bij de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers.

Online bestellen via Boekenroute en webwinkel Xanten

Onze boeken kopen zijn verkrijgbaar bij iedere boekhandel in Nederland en België. Wilt u liever online bestellen, kijkt u dan vooral eens op de website van Boekenroute, een schitterend kleinschalig initiatief. Boekenroute is gespecialiseerd in bijzondere uitgaven van tal van zelfstandige uitgevers met boeiende fondsen en levert daarnaast alle boeken die via de reguliere boekhandel verkrijgbaar zijn. Boekenroute levert snel en zorgvuldig en heeft een goed bereikbare vriendelijke helpdesk.