Roze in Beeld

Een boek over roze rolmodellen en identificatie in media


Tijdens de Roze Filmdagen werd op zaterdagmiddag 15 maart a.s. het boek ‘Roze in Beeld’ van Ad van Dam gepresenteerd. In een talkshow onder leiding van Rik van de Westelaken (presentator NOS-Journaal) werd het eerste exemplaar aangeboden aan Harm Edens en Tanja Ineke. Andere gasten in het programma waren Tania Barkhuis, Ellie Lust, Thom Goderie en Tim Dekkers. Zij hebben allen een bijdrage geleverd aan het boek ‘Roze in Beeld’.


In de talkshow werd, net als in het boek, openhartig gesproken over kijken en gezien worden. LHBT-ers (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders), werkzaam in de media, vertellen aan de hand van filmfragmenten waar zij vroeger naar keken, met wie zij zich identificeerden of door wie zij zich lieten inspireren op tv en in film. Maar ook over hun coming-out en rolmodel dat zij soms zelf willen zijn. Een voorbeeld dat ze zelf veelal gemist hebben.


Roze in Beeld wil het (lezers)publiek enthousiasmeren zelf terug te kijken en alleen of met anderen herinneringen op te halen en nog eens te genieten van oude tv-fragmenten, films en acteurs en actrices. Welke acteur of actrice trok uw aandacht en op wie was u wellicht heimelijk verliefd? Kortom: schrijf uw eigen Roze in Beeld-verhaal of organiseer uw eigen Roze in Beeld-filmavond!


Roze in Beeld
Ad van Dam, met illustraties van Cecilia Rebergen
ISBN 9789491446092
pagina’s: 128
uitvoering: paperback
prijs: € 14,50
Uitgeverij Xanten

Bestellen …