Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 1952) is auteur van een hele reeks kinderboeken. Hij is getrouwd en vader van twee zoons. Na zijn middelbare school had hij allerlei baantjes. Zoals kleurenmaker in een verffabriek en laborant bij een zuurkoolfabriek. Later werkte hij in de dierenwinkel van zijn oudste zus en hij had een paar jaar een eigen dierenwinkel.Toen zijn oudste zoon werd geboren, werd hij huisman. Door het voorlezen aan zijn kinderen, kreeg hij zelf ideeën om kinderboeken te gaan schrijven. Zijn eerste boek Cas en de kindervanger verscheen in 1993.

“Mijn ideeën kunnen overal vandaan komen; een bericht in de krant, vakantie-ervaringen of soms ga ik naar de bibliotheek om te kijken waar weinig kinderboeken over geschreven zijn. Eerst komt het idee, dan de titel en dan begint het schrijven. Als ik schrijf weet ik niet precies hoe een verhaal gaat verlopen, maar ik weet wel het begin en het einde. Voor mij is het dus ook spannend wat er onderweg zal gaan gebeuren. Van de hoofdpersonen bepaal ik de karakters, maar tijdens het schrijven kunnen er nieuwe figuren opduiken. Het leuke van schrijven is het bedenken. Je begint met één woord en als je maar lang genoeg doordenkt en doorwerkt heb je aan het eind een verhaal. Tot nu toe heb ik ruim 30 boeken geschreven en verhalen in zeven bundels.”

Gewonnen prijzen:
Vierde in kinderjury Drenthe 1999 met Joris en Bloedige Betty
Eerste in kinderjury 2001 De Bilt en Bilthoven met Het huis op de galgenheuvel
Eerste in kinderjury 2002 Harlingen met Vreemde voeten
Eerste in kinderjury 2002 De Bilt en Bilthoven met Vreemde voeten
Vijfde in Friese kinderjury 2002 met Klaskes kaai
Klaskes kaai werd in 2002 gekozen tot leukste Friese kinderboek door de studenten van de PABO Leeuwarden
Pluim van de maande juni 2005 van Bobo en de kinderboekenwinkels met Kolletje
Kinderboekwinkelprijs 2009 en Kinderboekwinkelpublieksprijs 2009 met Kolletje, het grote verhalenboek.

In november 2024 verschijnt bij Uitgeverij Xanten zijn kinderboek Een cavia en twee moeders, dat werd geillustreerd door Niels de Hoog.